Over Ons

Welkom In Onze Wereld

EDCO Eindhoven B.V., opgericht in 1978 als een import-/exportbedrijf, heeft sinds die tijd een unieke positie verworven als een wereldwijd handelende onderneming. EDCO richt zich op een groot aantal doelgroepen, zoals grote distributiebedrijven, wederverkopers, winkelketens, catalogusverkopers, warenhuizen en detailhandel.

Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 producten, waaronder huishoudelijke producten, elektronica, tuin-, fiets-, sport- en feestproducten, speelgoed, gereedschap, auto- en truckaccessoires en licentieartikelen.

Onze Merken

EDCO voert een groot aantal productlijnen onder hun eigen merknaam. Elk merk heeft een duidelijk herkenbare en goed vormgegeven verpakkingslijn. We leveren huismerkproducten aan een aantal klanten. Bekende A-merken zoals Grundig, Kinzo, Duracell, Alpina en All Ride zijn ook opgenomen in ons assortiment.

Vanwege onze vele en uiteenlopende productlijnen kunnen we een uitgebreide reeks artikelen bieden. EDCO is voortdurend op zoek naar nieuwe productideeën en -concepten.

Onze Voorraadopslag

Eén van de kernpunten van het ondernemingsbeleid van EDCO is de voorraadopslag. Vanwege onze unieke opslagcapaciteit voor meer dan 235.000 pallets is het overgrote deel van onze artikelen altijd op voorraad en gereed voor levering.

De gehele voorraad is volledig geautomatiseerd, zodat de doorlooptijd snel en efficiënt is. Het computergestuurde systeem in onze magazijnen waarborgt de perfecte verwerking van in- en uitgaande orderstromen.

Our World Of Sales

Onze Verkoop

EDCO hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering, wat door onze klanten zeer wordt gewaardeerd. Onze vakkundige showroommedewerkers, reizende verkopers en vertegenwoordigers van de klantenservice geven onze klanten waardevolle adviezen over ons productassortiment.

U kunt ons ook digitaal bezoeken op www.edco.nl. Daar kunt u al onze producten bekijken en aanvullende informatie vinden. Bestaande klanten kunnen hun orders insturen via de website, per e-mail of met behulp van EDI.

Onze Beurzen

EDCO is aanwezig op de voornaamste handelsbeurzen in ons vakgebied en met ons productassortiment. Op deze beurzen tonen we onze nieuwe producten en ons ervaren verkooppersoneel geeft informatie. Onze productoriëntatie is zowel internationaal als regionaal.

Hierdoor kunnen we een buitengewoon breed scala aan producten aanbieden. Vanzelfsprekend kunnen we tijdens de handelsbeurzen tijd inruimen voor afspraken.

Onze Showroom

De showroom van EDCO is het paradepaardje van de onderneming. In onze tentoonstellingsruimte van meer dan 10.000 m2 zijn meer dan 20.000 verschillende artikelen op een uitnodigende en aantrekkelijke manier uitgestald. Dit geeft een goed overzicht, want de artikelen zijn gesorteerd op productgroep, thema en merk.

Vanwege ons uitgebreide assortiment, onze aantrekkelijke presentatie, klantvriendelijke medewerkers en gastvrije omgeving ademt de showroom een prettige sfeer. De ruimte gonst van de vroege ochtend tot de late avond van de activiteit.

Our Logistic Department

Onze Logistiek

De logistieke afdeling van EDCO vergaart en controleert alle orders en maakt ze klaar voor verzending. Ons volledige logistieke proces is gericht op snelheid, nauwkeurigheid en stiptheid.

Door onze grondige planning en toegewijde, gemotiveerde medewerkers worden orders in een zeer korte tijd verwerkt. Vanwege dit efficiënte en effectieve proces vinden artikelen snel hun weg naar vele landen wereldwijd.

Onze Kwaliteit En Veiligheid

EDCO spant zich ervoor in om te zorgen dat haar producten voldoen aan alle wettelijke eisen en, indien nodig, specificaties van de klant. Bij de afdeling kwaliteitscontrole en in ons eigen chemische laboratorium worden tests verricht om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Om dit proces te optimaliseren, werken we nauw samen met gerenommeerde instituten als Kema, TNO en TÜV. EDCO besteedt na de inkoop veel aandacht aan de kwaliteit van haar producten en volgt veranderingen in de wettelijke eisen doorlopend op de voet.

Ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap

EDCO vindt verantwoord handelen een vanzelfsprekend onderdeel van haar zakelijke bezigheden. Binnen EDCO worden de omstandigheden op de werkplek, het milieu en eerlijke handel als essentieel gezien. We investeren zowel tijd als middelen om onze inzet voor verantwoord gedrag vorm te geven.

Zo kunnen we waarborgen dat onze activiteiten voldoen aan strenge milieunormen en dat natuurlijke hulpbronnen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Respect, integriteit en duurzaamheid zijn onze aandachtspunten.

 Amfori Website

Uw Partner Wereldwijd

EDCO heeft verschillende vestigingen en showrooms in heel Europa. Daardoor kunnen we onze klanten direct van dienst zijn en beter reageren op hun specifieke wensen. EDCO heeft ook verschillende vestigingen in het Verre Oosten met een omvangrijke showroom. Daarvandaan kunnen producten vlot naar andere continenten worden verstuurd.

Onze Inkoop Afdeling

We beschikken over een omvangrijke inkoopafdeling met een groot aantal specialisten. Elke dag weer zijn zij op zoek naar nieuwe trends en producten. Ze reizen geregeld naar alle hoeken van de wereld om nieuwe producten te bekijken, te testen en in te kopen. Daarom wisselt ons productassortiment op dagelijkse basis. EDCO besteedt tevens veel zorg aan de kwaliteit en de verpakking van haar producten.